Ruleta Europeană versus Americană : Care este mai avantajoasă?

Ruleta Europeană Versus AmericanăRuleta europeană versus americană este o dezbatere frecventă în rândul pasionaților de cazinouri. Dacă ești un jucător începător și te întrebi cu ce fel de joc să începi, răspunsul este simplu: ruleta europeană. Aceasta îți oferă un ușor avantaj datorită structurii sale unice. Hai să vedem care sunt diferențele majore dintre cele două variante și de ce ruleta europeană este adesea preferată de jucători.

Ruleta Europeană versus Americană: Diferențe cheie

Iată care sunt diferențele cheie între cele două tipuri de ruletă :

Structura roții și tabelului

Ruleta europeană are 37 de câmpuri numerotate de la 1 la 36 și un singur zero (0). Aceasta reduce avantajul casei, oferindu-ți mai multe șanse de câștig. Pe de altă parte, ruleta americană are 38 de câmpuri, incluzând un zero (0) și un dublu zero (00). Acest lucru crește avantajul casei, făcând jocul mai riscant pentru jucători.

Avantajul cazinoului

În ruleta europeană, avantajul casei este de aproximativ 2,7%. Acest procent este calculat pe baza numărului total de câmpuri, adică 36/37. În schimb, avantajul casei la ruleta americană este de 5,26%. Aceasta se datorează celor două câmpuri suplimentare, 0 și 00, care cresc riscul pentru jucători.

De ce să alegi ruleta Europeană?

Avantajul Statistic
Ruleta europeană îți oferă un avantaj statistic mai bun datorită prezenței unui singur zero. Aceasta înseamnă că ai mai multe șanse de câștig pe termen lung.

Riscuri Reduse

Cu un singur zero, riscurile tale sunt mai mici în comparație cu ruleta americană. Vei pierde mai puțin pe termen lung, ceea ce face jocul mai atractiv pentru începători și jucători cu experiență.

De ce să alegi ruleta Americană?

Experiența de Joc

Deși ruleta americană are un avantaj mai mare pentru casă, unii jucători preferă adrenalina și strategia implicate. Pariul pe cinci numere, cunoscut ca „linia de sus”, este specific acestui joc și oferă un payout atractiv de 6:1.

Diversitatea Pariurilor

Ruleta americană permite strategii de pariere mai complexe și diverse. Dacă îți place să implementezi strategii specifice, această variantă îți poate oferi provocări interesante.

Reguli Specifice: Ruleta Europeană versus Americană

  1. Europeană

Jucătorii de la masa de ruletă europeană pot „chema la pariuri”, adică pot anunța dealerului pariurile fără să plaseze jetoanele pe masă. De asemenea, regulile „En Prison” și „La Partage” permit jucătorilor să recupereze o parte din pariuri dacă mingea aterizează pe zero. Aceste reguli reduc și mai mult avantajul casei și oferă jucătorilor șanse mai mari de câștig.

2. Americană

În ruleta americană, pariurile pe zero și dublu zero duc la pierderea tuturor pariurilor numerice și exterioare. Pariul pe cinci numere, disponibil doar la această variantă, are un avantaj de casă de 7,89%, ceea ce îl face destul de riscant. Cu toate acestea, oferă oportunități de câștig mari pentru jucătorii care își asumă riscuri.

Diferențe vizibile: Ruleta Europeană versus Americană

Iată două diferențe care se pot vedea cu ochiul liber între cele două :

Buzunarele cu numărul zero

Cea mai evidentă diferență între ruleta europeană și americană este prezența unui singur zero în cea europeană și a două zerouri (0 și 00) în cea americană. Acest aspect este crucial în determinarea avantajului casei și influențează direct șansele tale de câștig.

Aspectul mesei de pariuri

La ruleta europeană, masa de pariuri este împărțită pe două laturi lungi, în timp ce la ruleta americană, aceasta este plasată pe o singură latură lungă. De asemenea, roțile de ruletă au un design diferit, numerele fiind aranjate într-o ordine distinctă. Aceste diferențe pot influența experiența de joc și strategiile de pariere.

Cote și RTP: Ruleta Europeană versus Americană

Ruleta europeană oferă cote mai favorabile jucătorilor, cu un RTP de 97,3%. În comparație, ruleta americană are un RTP de 94,74%, ceea ce înseamnă că jucătorii pierd mai mult pe termen lung. Aceste procente reflectă avantajul casei și influențează deciziile de pariere ale jucătorilor.

Ruleta europeană versus americană este o alegere personală bazată pe preferințele și strategia fiecărui jucător. Ruleta europeană oferă avantaje statistice mai bune și riscuri reduse, fiind ideală pentru jucătorii care doresc să maximizeze șansele de câștig. Ruleta americană, deși mai riscantă, poate fi atractivă pentru cei care caută o experiență de joc intensă și diversitate în strategii. Indiferent de alegerea ta, este important să joci responsabil și să te bucuri de fiecare moment la masa de ruletă.

Distribuiți.