Istoria Sportingbet în România


Sportingbet a fost fondat de Mark Blandford în 1997. Ei au reușit să profite de boom-ul pariurilor online online, marcând începutul unei ere noi în industria jocurilor de noroc. Punctul de cotitură a venit în 2004, când compania a lansat sala de poker online Paradise Poker. Sala de poker a fost una dintre cele mai mari succese ale sale. Aceasta a marcat începutul unei perioade de expansiune rapidă pentru Sportingbet.

Expansiunea și Provocările

Cu creșterea popularității, Sportingbet a început să-și extindă prezența pe piețele internaționale. În 2006, compania a fost însă afectată de legislația SUA care interzicea jocurile de noroc online. Compania a fost forțată să se retragă de pe piața americană. Această schimbare a determinat Sportingbet să-și vândă rapid afacerile de pariuri sportive și cazinouri din SUA, acceptând datorii semnificative.

Reinventarea și Adaptarea

În 2007, Sportingbet a închis Paradise Poker, dar a păstrat marca și a mutat jucătorii pe platforma sa proprie de poker. Această mișcare a fost parte dintr-o strategie mai amplă de reinventare și adaptare la noile reguli ale pieței.

Sportingbet în România

Sportingbet a pătruns pe piața din România la 1 decembrie 2017. Acesta a fost un pas strategic în extinderea sa europeană. Obținerea unei licențe de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) pe 10 ani a consolidat poziția companiei pe piața locală. Astfel Sportingbet România a putut să ofere  pariuri sportive și jocuri de cazino.

Compania a creat pentru români un site unde pot paria pe sporturi și pot juca jocuri de cazino. Au făcut site-ul să placă românilor. Sportingbet România a devenit populară pentru că are multe opțiuni. Poți paria pe meciuri din România și din alte țări, și poți juca și cazino sau poker pe internet.

Schimbări Majore

În 2012, Sportingbet a anunțat un acord inițial pentru preluarea de către William Hill și GVC Holdings, în valoare de 530 de milioane de lire sterline. Acest moment a fost crucial pentru viitorul companiei, marcând începutul unei noi etape în istoria sa. În martie 2013, William Hill a finalizat achiziția diviziei australiene a companiei, continuând procesul de consolidare globală.

Impactul și Evoluția

În ultimii ani, Sportingbet a devenit cunoscut în lume, sponsorizând echipe mari de fotbal din Anglia. În România, și-a făcut un nume prin servicii bune care se potrivesc cu ce vor românii. Sportingbet are mai multe site-uri, unele ale lor, altele în parteneriat, și folosește un program comun pentru pariuri și jocuri de noroc.

Sportingbet România are o istorie de adaptare, inovație și creștere. A început modest în 1997 și s-a extins în România. Compania a știut să se adapteze la noile legi de pe piață. A arătat că se descurcă bine în industria jocurilor de noroc. În România, Sportingbet a reușit să se potrivească bine cu ce e specific aici, dar a păstrat și calitatea brandului internațional.

Distribuiți.